Obavještenje o portalu Dnevnik

Obavještenje Ministarstva prosvjete:

Ministarstvo prosvjete uz podršku Crnogorskog Telekoma, na inicijativu NVU „Učionica u pokretu“, kreiralo je portal Dnevnik (www.dnevnik.edu.me) koji predstavlja nadogradnju nekadašnjeg portala www.ocjene.edu.me.

Za prijavljivanje na portal roditelji od odjeljenskog starješine dobijaju korisničko ime i lozinku (i dalje su aktivni nalozi koji su korišćeni za portal www.ocjene.edu.me) čije unošenje im obezbjeđuje pristup informacijama o djetetu, koje su evidentirane u Informacionom sistemu obrazovanja. U prethodnom mail-u uputili smo Vam uputstvo za kreiranje/ažuriranje naloga.

Dio portala pod nazivom Saradnja sa roditeljima namijenjen je za informisanje o terminima roditeljskih sastanaka, planiranim izletima, ekskurzijama i sličnim opštim obavještenjima. U ovom trenutku, dok traje obustava nastave, ovaj dio portala može poslužiti da roditelji dobiju opšta obavještenja sa nivoa škole, odnosno od odjeljenjskog starješine.

Dio portala Kontakt planiran je za komunikaciju roditelja i odjeljenskog starješine tako da roditelj odjeljenjskom starješini može postaviti pitanje na koji će odgovor dobiti putem e-maila.

Zbog obustave nastave, od velikog je značaja komunikacija odjeljenskog starješine sa roditeljima, ali podjednako je veoma važno da pouzdane informacije roditelji dobijaju i sa nivoa sistema. Zahvaljujući kompaniji Mint Solutions Montenegro portal je nadograđen sa Informacijama koje roditelji mogu dobiti od Ministarstva prosvjete.
Osim web portala, novina od ove godine su mobilne aplikacije za Android i iOS. Aplikacija za android je već dostupna korisnicima pod nazivom eDnevnik ME, dok će aplikacija za iOS biti dostupna za par dana.
Detaljnije možete pronaći na Školskom portalu (link).

Važna napomena: Roditelji će moći da pristupe portalu www.dnevnik.edu.me sa kreiranim korisničkim imenom i lozinkom njihovog djeteta tek naredni dan nakon što odjeljenski starješina otvori nalog.

By jusssbp

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *