Dana 24. 7. 2022. godine, na gradskom groblju u Nikoljcu, sahranjena je naša uvažena profesorica Jela Dragović.
Prisutnima se, u ime kolektiva JU Srednja stručna škola, obratio v. d. direktora Zoran Vuković.
Govor prenosimo u cjelosti:
Ožalošćena porodico, poštovani građani, prijatelji naše drage Jele Dragović,
imam tešku, ali časnu dužnost da se u ime kolektiva JU Srednja stručna škola oprostim od drage osobe, uzornog radnika, naše drage koleginice Jele Dragović.
Jela Dragović je rođena prije 64 godine, u Mrkonjić Gradu, u uglednoj porodici Stamenić, od oca Branka i majke Mire. Sa pokojnim suprogom Ilijom dobila je dvoje djece, sina Mikija i kćerku Dejanu.
Završila je Ekonomski fakultet u Zenici 1982. godine. Po završetku studija radila je u fabrici “Bratstvo”, u Novom Travniku do 1992. godine. Narednih godinu dana provela je u Beogradu, a 1993. godine počinje da radi kod nas.
Jela je bila primjer kakav treba da bude nastavnik: odgovorna, pravična i nesebična. Krasilo ju je mudro razumijevanje, ljubaznost, posvećenost poslu. Bila je strpljiva, predusretljiva, uvijek spremna da sasluša, pomogne i da bude podrška. Kao takva bila je cijenjena i od kolega i od učenika. Generacije učenika će je pamtiti kao uzornu profesoricu, koja je imala potrebnu strpljivost i dokazanu stručnost.
Ostaće u sjećanju kao primjer istrajnosti, profesionalnosti, vedrine i volje da se bori sa životnim preprekama, a u njenom životu bilo ih je puno. Životne izazove gledala je sa vedrije strane. Znala je da se našali, da podijeli radosne događaje sa kolegama, sa sebi sopstvenim optimizmom i vedrim duhom.
Imala je veliko srce i iskrenu dušu. Njena iznenadna smrt duboko nas je pogodila, ali njen plemeniti lik urezan je u naše uspomene kojih ćemo se s ljubavlju sjećati.
A trebalo je Jelo da uskoro uživaš u penziji (koju si najavljivala), okružena ljubavlju djece i unučadi s kojima si se ponosila.
Danas se opraštamo od profesorice koja je izvela brojne generacije i čiji je uzor bila, a autoritet se ne stiče strogošću i samovoljom, već predanošću i uzajamnim poštovanjem.
Draga porodico Dragović, koliko god ovaj trenutak bio tužan, budite ponosni što ste je imali, a mi ćemo je pamtiti po njenom vedrom duhu i osmijehu koji je krasio do posljednjeg dana.
Draga Jelo, sa tugom te ispraćamo, ali smo ponosni što smo imali privilegiju da kao kolektiv budemo dio tvog života.
Neka tvoja plemenita duša počiva u miru.

About Author